St. Jozefstraat 5, 1131 DX Volendam

Voor patiënten

Blijvend in beweging

Individuele en persoonlijke zorg voor elke patiënt, dat bieden de fysiotherapiepraktijken van Hecon Fysio Group. Samen met onze gespecialiseerde medewerkers werken wij dagelijks aan de klachtenbehandeling voor fysiotherapie en revalidatie. Uw herstel of behandeling van uw pijnklachten heeft daarbij onze hoogste prioriteit. Samen met ons professionele en ervaren team willen wij de therapeutische zorg in Nederland naar een hoger niveau tillen.

Fysiotherapie heeft de afgelopen jaren een steeds belangrijkere positie aangenomen binnen de eerstelijns gezondheidszorg. Binnen onze bedrijvengroep hebben wij vele specialisten welke u kunnen behandelen in het herstellen of het dragelijk maken van uw klachten.

Fysiotherapie kan veel ernstige gezondheidsklachten voorkomen. Wij werken hard aan het verhogen van de meerwaarde van fysiotherapie, door te blijven investeren in de kwaliteit van onze medewerkers en de praktijken. Binnen onze praktijken werken wij aan het verbreden en delen van kennis. We richten ons op het ontwikkelen van preventieve zorg. Dit doen wij door maatschappelijk betrokken te zijn en het aanbieden van onder andere leefstijlinterventies, zwangerschapsbegeleiding en valpreventie voor ouderen. Dit kan bij sommige praktijken individueel en bij andere aangesloten praktijken in groepsverband. Informeer naar de mogelijkheden.

Behandelingen

Tijdens onze behandelingen werken wij aan het herstellen van uw pijnklachten. Deze klachten kunnen variëren van pijn en beperkingen in spieren, pezen, banden of gewrichten. Van acute en langdurige klachten tot chronische of terugkerende klachten. Wij behandelen uw klachten met een persoonlijk behandelplan, adviezen en bieden verschillende specialisaties. Daarnaast bieden wij ook preventieve zorg om klachten te voorkomen of te beperken.

Door de corona-ontwikkelingen werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM. In elke praktijk werken wij nauw volgens de richtlijnen, welke staan voorgeschreven.

Mocht u niet naar de praktijk willen komen, dan bieden wij ook videoconsult behandelingen aan. Het is afhankelijk van uw behandeling of dit mogelijk is. Het is ook mogelijk dat onze therapeuten bij u thuis komen. Informeer hierover bij de praktijk.

Onze fysiotherapeuten

Onze fysiotherapeuten zijn gemotiveerd, geïnteresseerd en betrokken. We bieden onze medewerkers een prettige werkomgeving, zodat ze u een kwalitatief behandelresultaat kunnen bieden.

De gekwalificeerde medewerkers van Hecon Fysio Group worden continu opgeleid en zijn op de hoogte van de nieuwste technieken in de fysiotherapie. Samen met hen zorgen we ervoor dat u weer in beweging komt en dat ook blijft.

Fysiotherapie in de praktijk

U kunt op verwijzing van uw huisarts of op eigen initiatief een afspraak maken voor fysiotherapie in onze praktijk. In sommige gevallen kan de fysiotherapeut bij u thuis komen of kan er een videobel-afspraak worden gepland. Een behandeling duurt ongeveer een half uur per keer. Bij de eerste afspraak zal de fysiotherapeut een zo volledig mogelijk beeld van uw klachten vormen, door u eerst te onderzoeken en vragen te stellen. Op basis daarvan kan de fysiotherapeut samen met u een behandelplan opstellen. Elk mens is anders en om die reden is elk behandelplan maatwerk.

Bij de meeste klachten is oefentherapie een belangrijk onderdeel van het behandelplan. Oefentherapie is bedoeld om de bewegingsmogelijkheden van gewrichten te beïnvloeden en spierkracht te vergroten. Een ander doel is de belastbaarheid van het lichaam, wat uw fysiek aan kunt, te verbeteren. Denk hierbij aan het aanleren van een betere houding of ademtechniek, maar ook het realiseren van een beter evenwicht en leren te ontspannen.

Als onderdeel van onze behandelingen doet u zelf oefeningen thuis. Deze worden opgenomen in uw behandelplan en toegespitst op uw situatie en mogelijkheden. Door het uitvoeren van oefeningen wordt u bewust van de beste manier van bewegen. Zo krijgt u vertrouwen in uw lichaam.

Ter ondersteuning van deze oefentherapie kan de fysiotherapeut ervoor kiezen te masseren of andere fysiotechnieken in te zetten. Hierbij zal ook preventief advies en voorlichting worden gegeven, allemaal toegespitst op uw behandeling. Door gerichte begeleiding leert u voldoende en verantwoord te bewegen. Zo wordt u zich bewust van uw lichaam.

Fysiotherapie bij Hecon Fysio Group

  • Betrokken en hoogopgeleide fysiotherapeuten
  • Individuele begeleiding of kleine sportgroepen
  • Optimale therapie voor uw situatie
  • Brede kennis en gespecialiseerde zorg
  • Professionele aanpak
  • Persoonlijke zorg
  • Nieuwste technieken
  • Preventieve behandelingen
  • Prettige omgeving
  • Specialistisch team
Blijvend in beweging

Onze aanpak